CV

Arbetslivserfarenhet

2015– Stockholm universitet (edu.su.se), Institutionen för pedagogik och didaktik. Lärare i pedagogik. Deltidsarbete. I lärartjänsten ingår handledning och ansvar för kurser i Digitala medier kandidatutbildningen och vikarierande i olika kurser bl.a. en kurs om Sociala medier på avanceradnivå.

2014 Mälardalens högskola. IKT-pedagog. Akademin för utbildning, kultur och kommunikation, avdelningen för vuxenpedagogik. Undervisning och support om information, kommunikation och teknologi; hur digital teknik används i undervisning.

2013 Xenter i Tumba. Utbildare i Adobe Photoshop och även formgivning inkluderas.

2013 Dfind Redpatch. UX designer och art director. Jag arbetade med bl.a. användbarhetsaspekter, skapa användarvänliga webbplatser. Jag har tagit fram design för en intranet/intern webbplats för SR. Jag utförde användarstudier, personas och slutligen ett grafiskt designförslag. Konsultuppdrag.

2012–2013 Stockholm universitet, Institutionen för pedagogik och didaktik. Lärare/handledare och seminarieledare i kandidatprogram ”Digitala Medier”, även seminarieledare för kursen Sociala Medier på avanceradnivå. Drygt 100 timmar.

2010–2012 The Amazing Society. Lärarkonsult för originalare på JensenEducations KY-utbildning. Jag arbetade med att självständigt styra upp en utbildning för 30 blivande originalare i Photoshop, Indesign och Acrobat samt grafisk design och layout för såväl tryck som för digital media.

2006–2014 AM Creative. Grafisk konsult Webb och digital media. Konsult.

2006–2008 Space 360 (tidigare, ORD & Stil AB). Jag började som AD, och sedan även som chef för grafiska avdelningen. kunder som vi arbetade med var Ikea, AstraZenica, H&M, Plaza Magazine, Oriflame m.fl. För kunden Plaza Magazine tog jag fram en hel grafisk layout med typsnitt, anpassat för den marknad i Mellanöstern där tidningen skulle introduceras. Tog även för IKEAs räkning fram ett mellanösterntypsnitt med utgångspunkt i den ursprungliga svenska typografin.

2000–2005 Cloudnine (tidigare Webupdate). Webb-art director. Jag arbetade tätt med såväl säljare som med webbutvecklare för att tillsammans hitta lösningar och genom studier utveckla och förädla webbplatser.

1999–2000 ORD & Stil AB. Grafisk produktion och kundkontakt.

1998 Pir New World Media AB. Jag arbetade här som grafisk formgivare. Projektanställning

1998–1999 AVC Film & Video AB. Animatör/grafisk designer. Konsult

Utbildning

2010–2014 Master i pedagogik, Institutionen för pedagogik och didaktik, Stockholm universitet. 120hp.  Master i pedagogik, Institutionen för pedagogik och didaktik, Stockholm universitet. Pedagogik med fördjupning i digitala medier i relation till människan. Masteruppsatsen har rubriken ”Apputveckling – En studie av motsättningar mellan design- och användningspraktiker ur ett verksamhetsteoretiskt perspektiv”. Denna uppsats har fått betyget A och är nu som kurslitteratur i en kurs programmet Digitala medier.

2007–2010 Multimedia: pedagogik–teknik, Institutionen för pedagogik och didaktik, Stockholm universitet. 180hp. Tvärvetenskaplig utbildning med fokus på människan i relation till digitala medier. ca 40 procent av utbildningen var teknisk och kurserna handlade om multimediaproduktion och interaktionsdesign samt hur man tar fram ett system. Institutionen för pedagogik och didaktik tog hand om de teoretiska kurserna, medan den tekniska delen togs hand av institutionen för datasystemvetenskap.

1997 Multimedia, Capital of Multimedia School, Fryshuset, Stockholm. Ett års utbildning i olika multimedia-programvara och ett projekt ingick i utbildningen. Jag fördjupade mig i 3D Studio Max.

1996 Desktop Publishing, NTI-skolan, Stockholm. Utbildning av Layoutare.

1995 Datautbildning och desktop i TBV-skolan, Stockholm. Språk och Layout.

1984–1990 Kalligrafi och dekoration, Institutet för skön konst (estetisk gymnasial utbildning) i Bagdad.

Övrigt

Datakompetens: Jag behärskar flera mjukvara som Adobe CS Production, Ms Office, Audacity, 3DSMax m.fl. i Mac och PC, goda kunskaper i WordPress, MindNode, Balsamiq, axure, webbpubliceringsverktyget Polopoly, lärplattform: Blackboard, Mondo och A-Connect.

Jag är medlem i Sveriges tvärvetenskapliga intresseförening för människa-datorinteraktion (STIMDI) sedan 2010.

Språk: Flytande svenska och arabiska och god kunskap i engelska.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s